Veerle Janssen

Infopunt dementie bij wzc Immaculata

Bij wzc Immaculata hebben we ons eigen infopunt voor mensen met dementie en hun familieleden. We doen aan netwerkzorg voor personen met dementie in Noord-Limburg.

Wat doet het infopunt?

Voor veel mensen brengt dementie een hoop vragen met zich mee. De omgang met een persoon met dementie, de emotionele beleving van een dementieproces of de fragiele draagkracht van de mantelzorger kan het zorgen voor de persoon met dementie moeilijk draagbaar maken. Er zijn veel vragen en er is nood aan ondersteuning. De referentiepersoon dementie, verbonden aan het wzc Immaculata, biedt door individueel contact een luisterend oor. Zij probeert u te ondersteunen door het geven van info en advies of eventuele doorverwijzing naar specifieke hulpverlening.

Ook organiseert het infopunt dementie van wzc Immaculata in samenwerking met andere zorgpartners lotgenotencontact, infoavonden of vormingssessies.

We werken samen met:

Wil je meer informatie? Maak een afspraak met de referentiepersoon Veerle Janssen.
Ze is beschikbaar in de namiddag tussen 13u en 16u. (011 80 56 50).

 • Bieke Van Genechten

  Wat mag je verwachten van ons?

  In dit huis stellen we de bewoners centraal. We houden rekening met hun interesses en hun eigen kunnen. In de mate van het mogelijke leggen we de keuze bij de bewoners. Op die manier kunnen ze zich thuis voelen in dit huis.
  Bieke Van Genechten
  Woonassistente
 • Veerle Janssen

  Wat mag je verwachten van ons?

  Bij Immaculata mag je zijn wie je bent. Ook voor de bewoners is het hier een thuis. Als ik ze zie stralen en ik merk dat ze gelukkig zijn, dan haal ik daar heel veel voldoening uit.
  Veerle Janssen
  Referentiepersoon dementie
 • Natascha Vansteenhuyse

  Wat mag je verwachten van ons?

  In dit huis werken we bewonersgericht. Het menselijke aspect primeert en ieders mening wordt gerespecteerd. Ik vind het fijn wanneer de bewoners lachen en wanneer ik zie dat ze gelukkig zijn.
  Natascha Vansteenhuyse
  Afdelingsverantwoordelijke den Tuiert
 • Bertha & Piet

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Ons grootste geluk is dat we hier samen kunnen wonen. We gaan ook dagelijks samen naar de kinesist en voelen ons hier echt thuis.
  Bertha & Piet
  Bewoners wzc
 • Alice

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Ik kom regelmatig naar het dagcentrum van wzc Immaculata. Thuis zit ik maar alleen, hier krijg ik de dag gezellig om!
  Alice
  Bewoonster van het dagcentrum
 • Philomène & Fons

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Alles is hier kortbij en iedereen kent elkaar. Dat is heel gezellig. Je krijgt veel vriendschap van de medebewoners en de Zorgtoppers.
  Philomène & Fons
  Bewoners van het wzc

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

+32 (0)11/80 56 50
phone