Geschiedenis van Immaculata

Wzc Immaculata kan terugblikken op een rijke geschiedenis. De zusters Ursulinen kochten een herenhuis in de Dorpsstraat in Pelt. Eerst werd het huis gebruikt als meisjesschool, later als rusthuis.

In 1958 openden ze een nieuwbouw achter het herenhuis dat oorspronkelijk plaats bood aan 23 zelfstandige senioren. Al snel groeide het huis uit tot een woonst voor 40 ouderen. In hetzelfde jaar verkochten de zusters het rusthuis aan de zusters Augustinessen van Sint-Truiden.

Naarmate de bekendheid van het huis steeg, kwamen er steeds meer aanvragen voor een verblijf. In 1995 kwam er een vervangingsnieuwbouw met 75 eenpersoonskamers. Sinds het jaar 2000 kwamen er vier kamers voor kortverblijf bij.

Verder openden we in 2004 de deuren van het dagcentrum. Daar is plaats voor 15 ouderen, met of zonder dementie, die hun dag graag op een zinvolle manier invullen. Onze Zorgtoppers zorgen ervoor dat zij iedere dag anders beleven!

Samen met de bouw van een tweede nieuwbouw in 2015 en een verbouwing in 2017 beschikt het woonzorgcentrum momenteel over 140 kamers, 4 kortverblijven, 13 assistentiewoningen en een volledig uitgerust dagcentrum voor 15 gebruikers.

Sinds 1 januari 2018 valt wzc Immaculata onder vzw Integro. Dat is een overkoepelende organisatie van 10 non-profit en christelijk geïnspireerde woonzorgcentra waar het welzijn van de bewoner centraal staat!

Ons woonzorgcentrum is vandaag uitgegroeid tot een moderne zorgcampus waar we allemaal samen verder bouwen aan een kleurrijk leven. We staan te popelen om nieuwe initiatieven te ontwikkelen die aangepast zijn aan de huidige maatschappelijke noden. Daarbij houden we steeds rekening met de waarden en normen van wzc Immaculata. De bewoner moet hier graag wonen en zich hier gelukkig voelen. Daar streven we naar.

Wil je graag mee kleur geven aan de geschiedenis van wzc Immaculata? Neem dan contact met ons op of solliciteer hier als je ons team van Zorgtoppers wil vervoegen!

+32 (0)11/80 56 50
phone