Integrale dementiezorg

Integrale dementiezorg

In de zorg voor personen met dementie hebben we al een hele weg afgelegd. Wzc Immaculata beschikt over een infopunt dementie waar onze referentiepersoon dementie je graag met raad en daad bijstaat. Dat zowel in de zorg als in de omgang met een persoon met dementie.

We hebben een breed netwerk uitgebouwd met andere woonzorgcentra, het ziekenhuis Noorderhart, het lokaal dienstencentrum, de Alzheimer Liga en zovele andere. Dat maakt dat we gemakkelijk kennis inwinnen en delen om vervolgens te komen tot een optimale zorg. Zo organiseren we o.a. samen met de gemeente Pelt de praatcafés voor personen met dementie en hun mantelzorgers.

In huis hebben we een specifieke afdeling waar personen met dementie kunnen verblijven. De afdeling beschikt over een eigen tuin waar ze kunnen genieten van het zonnetje en een mooi aangelegde bloementuin.

 • Bieke Van Genechten

  Wat mag je verwachten van ons?

  In dit huis stellen we de bewoners centraal. We houden rekening met hun interesses en hun eigen kunnen. In de mate van het mogelijke leggen we de keuze bij de bewoners. Op die manier kunnen ze zich thuis voelen in dit huis.
  Bieke Van Genechten
  Woonassistente
 • Veerle Janssen

  Wat mag je verwachten van ons?

  Bij Immaculata mag je zijn wie je bent. Ook voor de bewoners is het hier een thuis. Als ik ze zie stralen en ik merk dat ze gelukkig zijn, dan haal ik daar heel veel voldoening uit.
  Veerle Janssen
  Referentiepersoon dementie
 • Natascha Vansteenhuyse

  Wat mag je verwachten van ons?

  In dit huis werken we bewonersgericht. Het menselijke aspect primeert en ieders mening wordt gerespecteerd. Ik vind het fijn wanneer de bewoners lachen en wanneer ik zie dat ze gelukkig zijn.
  Natascha Vansteenhuyse
  Afdelingsverantwoordelijke den Tuiert
 • Bertha & Piet

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Ons grootste geluk is dat we hier samen kunnen wonen. We gaan ook dagelijks samen naar de kinesist en voelen ons hier echt thuis.
  Bertha & Piet
  Bewoners wzc
 • Alice

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Ik kom regelmatig naar het dagcentrum van wzc Immaculata. Thuis zit ik maar alleen, hier krijg ik de dag gezellig om!
  Alice
  Bewoonster van het dagcentrum
 • Philomène & Fons

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Alles is hier kortbij en iedereen kent elkaar. Dat is heel gezellig. Je krijgt veel vriendschap van de medebewoners en de Zorgtoppers.
  Philomène & Fons
  Bewoners van het wzc

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

+32 (0)11/80 56 50
phone