Pelle Melle

Door de nauwe samenwerking tussen ons woonzorgcentrum en de gemeente Pelt bieden we een integraal zorgaanbod aan. Ouderen kunnen met al hun zorgvragen terecht op eenzelfde adres: seniorencampus Pelle Melle. De campus biedt een grote waaier aan diensten aan, allemaal onder één dak: het dagcentrum, kortverblijf, assistentiewoningen, het infopunt dementie, dienst Zorg van de gemeente en het lokaal dienstencentrum.

Doordat in de seniorencampus heel wat diensten gehuisvest zijn, kozen ze voor de naam Pelle Melle. Dit woord komt van het Franse woord pêle mêle.
Het wordt vertaald als mengelmoes, een allegaartje van allerlei zaken, een samenraapsel, door elkaar gemengd.

 • Lokaal dienstencentrum

Het lokaal dienstencentrum is een warme plek voor iedereen. Bewoners van de gemeente Pelt kunnen er kranten en tijdschriften lezen, een workshop of cursus volgen, samen een wandeling maken, een potje scrabble spelen of gezellig een babbeltje slaan met een kop koffie.

Om de 4 maanden krijgen de bewoners van Pelt het programmaboekje waar alle geplande activiteiten in vermeld staan.

 • Minder Mobielen Centrale

Voor mensen met verplaatsingsproblemen of die omwille van ouderdom of ziekte geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, is er de Minder Mobielen Centrale. Je kan beroep doen op deze dienst voor een familiebezoek, een ziekenbezoek, om te gaan winkelen,… Om na te gaan of je in aanmerking komt voor deze dienstverlening maak je best een afspraak in het lokaal dienstencentrum Pelle Melle.

 • De dienst Zorg

De dienst Zorg van de gemeente biedt bijstand bij het regelen van ondersteuning in het dagelijkse leven om mensen in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven functioneren in de samenleving. Deze dienstverlening kan o.a. bestaan uit een inschrijving voor een assistentiewoning en/of woonzorgcentrum, het zoeken naar gepaste thuishulp, het zoeken naar aangepast vervoer,…

Het team biedt ook administratieve ondersteuning bij:

 1. het aanvragen, het invullen en afhandelen van pensioendossiers;
 2. aanvragen in het kader van tegemoetkomingen voor mindervaliden;
 3. het zorgbudget voor ouderen met een zorgnood.
 • Bieke Van Genechten

  Wat mag je verwachten van ons?

  In dit huis stellen we de bewoners centraal. We houden rekening met hun interesses en hun eigen kunnen. In de mate van het mogelijke leggen we de keuze bij de bewoners. Op die manier kunnen ze zich thuis voelen in dit huis.
  Bieke Van Genechten
  Woonassistente
 • Veerle Janssen

  Wat mag je verwachten van ons?

  Bij Immaculata mag je zijn wie je bent. Ook voor de bewoners is het hier een thuis. Als ik ze zie stralen en ik merk dat ze gelukkig zijn, dan haal ik daar heel veel voldoening uit.
  Veerle Janssen
  Referentiepersoon dementie
 • Natascha Vansteenhuyse

  Wat mag je verwachten van ons?

  In dit huis werken we bewonersgericht. Het menselijke aspect primeert en ieders mening wordt gerespecteerd. Ik vind het fijn wanneer de bewoners lachen en wanneer ik zie dat ze gelukkig zijn.
  Natascha Vansteenhuyse
  Afdelingsverantwoordelijke den Tuiert
 • Bertha & Piet

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Ons grootste geluk is dat we hier samen kunnen wonen. We gaan ook dagelijks samen naar de kinesist en voelen ons hier echt thuis.
  Bertha & Piet
  Bewoners wzc
 • Alice

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Ik kom regelmatig naar het dagcentrum van wzc Immaculata. Thuis zit ik maar alleen, hier krijg ik de dag gezellig om!
  Alice
  Bewoonster van het dagcentrum
 • Philomène & Fons

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Alles is hier kortbij en iedereen kent elkaar. Dat is heel gezellig. Je krijgt veel vriendschap van de medebewoners en de Zorgtoppers.
  Philomène & Fons
  Bewoners van het wzc

Ontdek onze laatste nieuwtjes!

+32 (0)11/80 56 50
phone